Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2020 10:13 - Велики Българи, за Червените дяволи,и хищници!!
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 517 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 17.02.2020 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

    ​Раковски: Мъки чакат всеки българин, влязъл в железните нокти на Русия
 
      image BNR.BG   Премълчаният Георги Раковски У нас, допреди да избухне демокрацията през 1989 г., в родните училища и университети се изучаваха само части от бурния му живот на непокорен дух, авантюристичен харак...

http://zamunda.net/details.php?id=397919&hit=1

http://zelka.org/details.php?id=385395

http://arenabg.com/torrents/preselenie-v-rusiya-ili-ruskata-ubiistvena-politika-za-bylgarite/393138/


 Человек де е първи път видял небесната светлина, привързан е на него място като от някоя си очарователна сила, която го тегли непрестанно тамо, щото може се каза,
че тая сила става в него като един единствен нагон. Всеки, който се е за малко време отдалечавал от месторождението си, познава тая сладка наклонност, която с никакви речи не може се изказа пристойно.

Человеците, доде са още живели в диво състояние и са се преселили от един предел на други, скитающи се, не са усещали толкова тая наклонност към месторождението си; но откак са почнали да се заселват и да живеят постоянно на едно място, да си правят къщи и покъщнина, да зидат храмове, да се молят Богу, да си сеят лозя, градини, ниви и пр., оттогава тая наклонност се е преобърнала веке в силна любов и в техните сърца е станала една страст, щото всеки да предпочита да жертвува и живота си, отгдето да пропусти другиго да потъпче милото му месторождение и Отечеството му.

Человек же, който се скита от едно място на друго, оставя месторождението си пусто и не ще да знай нищо за общото си Отечество, той е подобен на едно безсловесно животно, което живей на света само и само да се прехрани. Такива человеци са укорени от сичкия свет и назовават се с презрение скитници!

Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

В биографията на Георги Раковски, на която е автор, Михаил Арнаудов го нарича на едно място „реален политик„. Няколко реда по-надолу той сам опровергава това определение, посочвайки факта, че Раковски е планирал със силите на един полк от 1200 души да измине разстоянието от границата със Сърбия до Търново, мобилизирайки по пътя си „половин милион народ с 100 000 пушки“. Реалист или идеалист, Раковски безспорно е бил политик, проявил силно развита способност да се учи в движение и резултатите, които постига дори само в тази отделна област, го правят достоен за уважението на всички и за благородната завист на много.

Такъв пример от неговата обществена дейност е промяната, която търпят възгледите му за ролята на Руската империя в решаването на Източния въпрос. Те преминават от твърда надежда във възможностите и благородните й мотиви да помогне на българите да извоюват националното си освобождение, до реалистичня призив „Нека никой не чака от другиго да го освободи. Нашата свобода от нас зависи!“, изказана през 1862 г. Главната причина предизвикала тази промяна се открива в действията на самото руско правителство, което с акцията си по „обмен“ на население с Османската империя и насърчаването на преселванията на големи групи българи към Южна Русия, след неуспешно завършилата Кримска война от 1853-1856 г., само руши имиджа си на закрилник на българите и на евентуален техен освободител.   Следва :  2 част   ЛЕВСКИ..

image


image

image

image


## Име: Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите

## Автор: Георги С. Раковски

## Поредица: Извори и документи 

## Език: Български 

## Страници: 14

## Година: 1859

## Формат: pdf 

## Издателство: Вестник „Дунавски лебед”

## Жанр: История

## Резюме: 

ОСНОВОПОЛОЖНИКА... ИДЕОЛОГА... СТРАТЕГА...ПАТРИОТА...

Георги Стойков Раковски е идеолог, стратег и организатор на националната революция. За краткия си 46-годишен живот Раковски се изявява като пламенен журналист, фолклорист, историк, поет, писател и остава в народното съзнание като символ на пробудилия и възраждащ се български дух. През 1859 г. на страниците на вестник „Дунавски лебед” предупреждава българското население да не се поддава на руската пропаганда и да не се преселва в Русия. Той е осъзнал двуличната антибългарска политика на Русия, която при всеки удобен случай през многото руско-турски войни, като злоупотребява с православието чрез празни обещания и насилствени депортации обезбългарява много български области. Той пръв от всички съзира опасността и предупреждава – „Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти” и още „От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда!” 

И днес след повече от 150 години написаното от великия българин е актуално.

За него Захари Стоянов написа: „А кой е Раковски - срам ще бъде за всеки българин, ако не отговори, че той е българско светило, че той се е мъчил и трудил за България цели 25 години, че миналата година му се донесоха костите в София, на които се поклони целият български народ. Тоя Раковски е написал брошурата под заглавие: „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", която брошура днес предлагаме на читателите. Тая брошура е написана в 1859 г., когато е почнало преселението на Видинските българи, печатана е за първи път в „Дунавски Лебед" като подлистник. Тя е писана в такива времена тъжни и усилни, когато България е била неизвестна, когато сме нямали княжество, войска, Сливница, Пирот, когато само той, един Раковски, е бил защитник на България. В такива тежки времена той пак не е казвал: „не му е времето, трябва да се помълчи, да не закачаме Русия", както днес обичат да философствуват нашите дипломати. Поклон върху праха на великий български мъченик, че и в днешните времена можем да си послужим с неговото име. Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и пр., са били против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаели, че нейний камшик повече боли от турския... „ 
ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРИН !

„ И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.“  Йоан 8: 32

В торента, освен книгата има и няколко клипа, които предоставят ценна допълнителна информация по темата.

imageГласувай:
8
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - и всичко ТАЙНО, ЩЕ СТАНЕ ЯВНО!!
17.02.2020 10:15


„ И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.“ Йоан 8: 32
цитирай
2. fun1001 - потърсете линковете / дано са активни, копирам ги..
17.02.2020 10:22


.....и знайте, Отечество, не се продава за нищо на Света!!
не унивайте пред никакви мутренски котки и продажни /Тсополиви/ мекерета
казах!!Дерзайте,БългарЕ!
цитирай
3. eva666 - а,дали ще може, радостната бабацаффка, да ми обясни..
17.02.2020 10:45
какво е това 'явление'- 'ляво мозъче, десен уклон!!?
...нерде, хибриден нон сенс, нерде...ум и разум, съзирам тъдява...

40. radostinalassa - Ти спамиш,ГТ..
16.02 22:47
Темата на поста не е нито баба ти, нито мускули. Ще трябва да те трием, съвсем си се изпортил
цитирай
4. blackpredator - абе,
17.02.2020 10:54
ти чела ли си туй, за което пишеш?
Там „великият” революционер и бивш турски чиновник Раковски дословно пише:
„Треба да знайте още, че Н.В.Султана не допуща, а и европейските сили не оставят такива насилия да станат над християните; тия времена веке минаха, когато се допущаха такива беснила.”
Негово Величество Султана, а?!
досущ Ботев пише..

цитирай
5. fun1001 - я, не ми пиши..на 'бе'...
17.02.2020 11:00
блейко...
чети си Вагоните с тъмн 4ървен..талашит на тъмно, не тук..
цитирай
6. blackbradator - ти чела ли си туй, за което пишеш?...
17.02.2020 11:32
blackpredator написа:
ти чела ли си туй, за което пишеш?
Там „великият” революционер и бивш турски чиновник Раковски дословно пише:
„Треба да знайте още, че Н.В.Султана не допуща, а и европейските сили не оставят такива насилия да станат над християните; тия времена веке минаха, когато се допущаха такива беснила.”
Негово Величество Султана, а?!
досущ Ботев пише..


Ей, червен мухъл! Бегом марш в кочината!
цитирай
7. fun1001 - имбецилноо! БП,ти ли ще оСъждаш Г.С.Раковски??
17.02.2020 11:33
Там „великият” революционер и бивш турски чиновник Раковски
цитирай
8. milady - 4. blackpredator - абе,...
17.02.2020 11:40
това Черв..пра@е, ме преследва,ЛИЧНО мен,от Първият ми ден тук..
надали има по-долна, заразна проказа, от дрт комунАнален..импот.чорап..
цитирай
9. ladylady - утре, следва Българският Лъв - Левски...
17.02.2020 11:50

Един Воин,пред никого не свежда глава..
Той ,не лиже чужди подметки..
и не дава на никого - да лиже неговите!
/ К Кастанеда
цитирай
10. troina - Премълчаният Георги Раковски - Познание - БНР / www.bnr.bg › hristobotev › post
17.02.2020 12:15
чуйте и Аудио файла, от БНР..

У нас, допреди да избухне демокрацията през 1989 г., в родните училища и университети се изучаваха само части от бурния му живот на непокорен дух, авантюристичен характер, приключенски манталитет, склонността му да броди по ръба на закона, да е готов на всичко, което не бива да се преподава на средношколци и бъдещи висшисти. И понеже Раковски е незаобиколим фактор в национално-освободителното ни движение срещу османското владичество и гръцкото духовно потисничество, по време на комунизма образът му бе възкачен върху десетки бюст-паметници, десетки градски улици и булеварди и до днес носят името му.

Но нито дума не се казваше за яростните му критики към руската политика, за това, че още през 1861 г. той разобличава тази политика в брошурата си „Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите".
Този факт не пасваше на официалната, вечна и свята българо-съветска дружба и едва след падането на тоталитарния просъветски режим българските читатели получиха достъп до този памфлет. Който и днес не може лесно да се открие в книжарниците, но присъства в интернет изданията.

Последното и най-премълчавано за комунистическата историография "петно" е фактът, че Раковски е виден масон, който наред с други големи наши революционери и възрожденци, е част от невидимия градеж на европейското масонство, който е в основата на национално-освободителните борби, завери, метежи и въстания. В това предаване ще бъде последователно проследен пътят на гениалния ни сънародник без заобикалки, без идейни съображения, характерни за досегашните публични разговори за личността му и достойното му дело.

Участват Румен Василев, писател, изследовател на масонския код на българското Възраждане, проф. Кирил Топалов, проф. Никола Алтънков, арх. Ивелин Любенов, Димитър Кабаков.

цитирай
11. barin - Здравей, Юлия. Първите трима са ...
18.02.2020 06:47
Здравей, Юлия. Първите трима са най-великите за своето време: Раковски, Левски и Ботев. Ако ги нямаше нямаше да има възраждане и националноосвободително движение.( получи се повтаряне на думата"нямаше", но не намерих начин да го избегна). Захари Стоянов има друга заслуга- записките. Всяка държава трябва да си гледа своя път на развитие. Припомням думите на Чърчил, когото българите, както и а з не харесвам:" Няма вечни приятели, има вечни интереси".
Поздрави!
цитирай
12. fun1001 - благодаря,барин, разчитам, че има и..
18.02.2020 07:52

мъдри и честни люде сред нас, и затова нагазвам смело в..'тежки теми'..
а, тук ги има, и ти си един сред тях..
надявам се, по този начин..да дам и моят полезен принос за Промяната към
Чисто Съзнание, В.Духовни принципи, и достойна Свобода за моето Отечество, мило)
поздрави за теб...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 452277
Постинги: 879
Коментари: 6888
Гласове: 1002
Архив
Календар
«  Януари, 2021  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол