Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02 09:11 - ....неделно ПроСвещение.)
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 137 Коментари: 12 Гласове:
6 
    
Мистериозната връзка между Сириус и
историята на човека
image
Анализи - Кратки анализи
Написано от Издателство Паралелна Реалност   
Петък, 13 Май 2011 20:49
  
   Настоящият материал е превод (благодарим ти Janthine!) от новият сайт на vigilant citizen - secretarcana и се опитва да изследва значението и символизма на Сириус. Макар да има какво да се научи от статията, тя не се отличава с особена дълбочина, както се говори за звездата в „Документите Тера“ например, защото извънземната интерпретация липсва, а езотеричната е просто отбелязана, без да бъде тълкувана особено детайлно. Въпреки това изследването е добро начало, особено за прохождащите, които тепърва навлизат в материята за влиянието на тези архетипи в човешката култура и тайно знание. И така - приятно четене на начинаещите :)

https://www.parallelreality-bg.com/analizi/kratkianalizi/324-2011-05-13-19-47-49.html
image

Сириус и древните цивилизации

В Древен Египет, Сириус е била считана за най-важната звезда на небосклона. Всъщност, тя е била астрономическия център на цялата египетска религиозна система. Сириус е била почитана като Сотис и е била свързвана с Изида, богинята-майка в египетската митология. Изида е женския аспект на божественото триединство, заедно с Озирис и техния син Хор. Древните египтяни са отдавали толкова голямо значение на Сириус, че повечето от техните божества били асоциирани по един или друг начин с нея. Анубис, богът на смъртта с глава на куче, е имал очевидна връзка с Кучешката звезда, а Тот-Хермес, великият учител на човечеството, също е бил езотерично отнасян към Сириус.

Системата на египетския календар е базирана на хелиактичния изгрев на Сириус, който настъпвал точно преди годишния разлив на Нил през лятото. Движението на звездата по небосклона също било наблюдавано и почитано от древните гърци, шумери, вавилонци и безброй други цивилизации. Следователно, звездата се смятала за свещена, а нейното появяване на небето било чествано с празненства. Кучешката звезда известявала настъпването на горещите и сухи дни на юли и август, откъдето са известни като „летните кучешки дни“.

Няколко изследователи на окултните науки твърдят, че Великата пирамида в Гиза е била построена точно по разположението на звездите, а Сириус е била най-важната от тях. Смята се, че светлината от тези звезди е била използвана в церемониите на египетските мистерии.

Тези древни хора (египтяните) са знаели, че веднъж годишно Слънцето е в една линия с Кучешката звезда. Следователно, Великата пирамида била така конструирана, че в този свещен момент светлината на Сириус да пада върху „Камъка на Бога“ в горния край на Голямата галерия, огрявайки главата на главния жрец, който получавал „супер слънчева“ сила и претърсвал собственото си „слънчево тяло“, за да предаде на останалите посветени тази искра, която помагала за превръщането им в богове. Това била функцията на този „Камък на Бога, в който Озирис дарявал илюмината с Атеф – Бялата корона на небесната светлина.“ „На север и на юг от тази корона е любовта“, се казва в египетска песен. „И така, в цялото учение на Египет, видимата светлина не бе сянка на невидимата светлина; и в мъдростта на древната страна, мерители за Истината бяха годините на Най-Великия“ (Marshall Adams, The Book of the Master).

Последните научни открития, свързани с Голямата пирамида и нейните мистериозни „вентилационни шахти“ доведоха до потвърждение на голямото значение на Сириус за самата пирамида.

image

Разположение на звездите и Голямата пирамида. Орион, асоцииран с бога Озирис,

съответства на Камерата на Краля, докато Сириус, олицетворяваща богинята Изида,

съответства на Камерата на Кралицата.

(според изследванията в „Документите Тера“ е точно обратното – бел. Н.)

Удивителна характеристика на култа към Сириус е наслагване на символизъм и скрито значение. Някои велики цивилизации наистина са асоциирали Сириус с кучеподобна фигура и са виждали звездата като източник или дестинация на мистериозна сила. В китайската и японската астрономия, Сириус е позната като „звездата на небесния вълк“. Някои местни племена на Северна Америка придават на звездата кучешки характеристики: племената сери и тохоно о’одам от югозападната част я описват като „кучето, което следва планинската овца“, докато племето блекфуут (чернокраките) я нарича „кучешкото лице“. Чероките разглеждат Сириус в двойка с Антарес (най-ярката звезда в съзвездието Скорпион) като кучето-пазач на „Пътя на душите“. Племето Уулф (вълчото племе) – Скиди, от Небраска я знаят като „Вълчата звезда“, докато други от същото племе, но от различни области, я наричат „звездата-койот“
 (тези, които са чели „Документите Тера“ знаят причината зад тези наименования – бел. Н.). На север в Аляска, племето инуит от Беринговия проток й казват „лунното куче“ (J.B. Holberg, Sirius: Brightest Diamond in the Night Sky).

Още от древни времена, по времето на различни цивилизации, Сириус, Кучешката звезда, е била обградена от мистериозен ореол. Езотерични учения на цели епохи неизменно придават на Сириус специален статус и значението на звездата в окултния символизъм е доказателство за това. Какво прави Сириус толкова специална? Дължи ли се това единственно на факта, че е най-ярката звезда на небето? Или може би защото човечеството има древна и мистериозна връзка с нея? Тази статия разглежда значението на Сириус в хода на историята и мястото й в тайните общества и ще опише символизма, който я заобикаля.
/със съкр..

image 

 

В митологията на догоните се казва, че човечеството води началото си от Номо, раса от амфибии, които населявали планета, която обикаля около Сириус. Говори се, че те „са слезли от небето в кораб обвит от огън и гръм“и предали на хората дълбоко знание. Така Робърт Темпъл изказва теорията, че Номо са извънземни от Сириус, които пътували до Земята в даден момент от миналото и са дали знания на древните цивилизации (като египтяните и догоните) за звездната система Сириус, както и за нашата собствена Слънчева система. Впоследствие, тези цивилизации записали учението на Номо в своите религии и ги направили централни в своите Мистерии. 

/Догоните и Атлантида
следва :)
Гласувай:
7
11. fun1001 - ...здравейте, вие,Търсачи на Тайните, и Истината.Изида, ви приветства)))
21.02 09:31
разб се,това "бижу", съм го поствала, през последн 5 - 6 -7 - 8год/
нооо, нека,да започнем, с една Хубава песничка, за деца-
Пинокио /и неговата Добра Звезда;

Когато си отправиш желание към звезда, няма значение кой си.

Всичко, което сърцето ти иска, ще дойде при теб

Ако сърцето ти е в твоите мечти, не се колебай да поискаш от звезда

(Изразът е буквално преведен,
за да се долови скрития смисъл. – бел. прев.),

както правят мечтателите

(Съдбата е добра, тя носи на тези, които обичат,

сладкото изпълнение на скритите им копнежи)

Като мълния от небето, Съдбата идва и вижда през теб

Когато си пожелаеш нещо на звезда, мечтите ти се сбъдват.“
цитирай
2. fun1001 - ..Раса, ме наведе на тази Идея/ тя,вчера написа, че НЕ познава Звездите../без усмивки
21.02 09:36
..аз, тъкмо на обратно,Цял Живот, все Очите ми( и Сърцето) ми..
гледат 'нагоре', към Безкрайният Космос, и неговите Загадки..
Кармаа, нали))
цитирай
3. fun1001 - хехех..ние сме..като ин-ян..
21.02 09:38
09:36 - radostinalassa

докато, ти напиша името, и ти си..тук..)
Единство, и Борба на противоположностите..
/Хегел, даа...
цитирай
4. dobrodan - Юли, бях ти споменал за No-Vacuum, малко загадъчен руски автор.
21.02 11:04
Пише, че пирамидите и долмените са спомагали човек да напусне физическото си тяло и да се отправи на астрално пътешествие....
Ето ти линк.

http://www. neveroyatno. info /news/ehtot_strannyj_parallelnyj_mir_glava_12/2021-02-20-4964

Изтрий интервалите преди и след инфо, като и този преди невероятно.
Пари от блогбг не взимам, но не смятам да им дам :).
Така работи :), нищо, че е на съветски език, ще се справиш.
цитирай
5. fun1001 - https://issuu.com/cogitality/docs/_______________________________
21.02 11:51


ето и онлайн,Книгата - Документите Тера/ Скритата История на планетата Земя
давала съм го и преди..Книгата е под Редакцията на сайта/ горе в поста

https://www.parallelreality-bg/analizi/kratkianalizi/324-2011-05-13-19-47-49.html


изчерпан е тиража, отдавна.има я някъде в Антиквариати, около 150 лева
цитирай
6. milady - Епилог..
21.02 12:56


Заключение:

От зората на цивилизациите до наши дни, от далечните африкански племена до големите столици на модерния свят, Сириус е била и все още е източник на живот. Въпреки несъразмерността на културите и различните епохи, едни и същи загадъчни характеристики са давани на Кучешката звезда, което ни кара да зададем въпроса: как е възможно всички тези нейни определения идеално да съвпадат? Дали има един общ източник на тези митове за Сириус? Кучешката звезда е неизменно асоциирана с божественост и е смятана за извор на знание и сила. Тези връзки са особено видими, когато се изследват ученията и символизма на тайните общества, които винаги са говорили за мистична връзка с това небесно тяло. Съществува ли тайна връзка между човешката еволюция и Сириус? Решаването на тази загадка би означавало разкриването на една от най-великите мистерии на човечеството.

Източник: http://secretarcana

Превод: Janthine

Редакция: Издателство „Паралелна Реалност“цитирай
7. dobrodan - Добре. Търси
21.02 13:31
Новое откровение (так я стал называть свои ночные работы на компьютере) случилось через пару ночей после предыдущего, когда мне спустили информацию о пирамидах. На этот раз речь шла о дольменах.
Подробнее


При мен излиза на позицията под Александър Писецкий.
От същия образ има цяла поредица статии. Все още е на заглавната страница на neveroyatnoточка info.
цитирай
8. fun1001 - http://www.neveroyatno.info/news/ehtot_strannyj_parallelnyj_mir_glava_11/2021-02-19-4963
21.02 14:18

дааа, тук е, ще го чета, сега...
имаш ли.каффе,или.. ))
цитирай
9. fun1001 - ++
21.02 14:23

В Египет има много повече пирамиди, отколкото в Мексико, а под пясъците все още има неизвестни сгради. Следователно в тази страна броят на пирамидите може да съответства на броя на фараоните. Но в Египет има друга загадка, свързана с пирамидите: има твърде голямо несъответствие между строителната технология на сградите, оцелели до наши дни, и тези, които не са оцелели. Има седем пирамиди в Египет, които са съставени от масивни каменни блокове без свързващо решение между тях и само тези пирамиди са оцелели до днес: това са трите най-известни пирамиди в Гиза (Хеопс, Хафре и Микерин), пирамидата в Медумна две пирамиди на фараона на бащата на Хеопс Снеферу (Червен и счупен) и пирамидата в Абу Роаш почти отнети за изграждането на модерни сгради. Всички останали пирамиди не са били изградени от камък, а от глинени тухли със свързващ разтвор и са били почти напълно унищожени през последните хилядолетия. Що се отнася до стъпаловидната пирамида на Джосер, тя основно е съставена от същите масивни каменни блокове като седемте изброени по-горе пирамиди, но отвън е облицована с глинени тухли върху свързващ хоросан. Джосер използва древна конструкция за погребалната си структура, но я възстановява, както позволява технологията от онова време (т.е. доста примитивна).
цитирай
10. fun1001 - даа...има инфо, но аз, по скоро, искам да докажа,че Египет, е..
21.02 14:30
Люлката нa Човешката цивилизация, оттам..са черпили, заимствували/ и оКрали..
Знания, Мъдрост,Планове, и Артефакти, тези тн Морски народи от Севера/хиксоси

1.ISTORIK 3026
Публикува Ноември 13, 2008

Смята се, че през ХIХ век - ХVIII век пр.н.е. индо-европейски народи влезли в голямо обединение на разнородни племена – заедно със семити и хурити, което завладяло Сирия, Палестина и Синай, а от там - и Египет. Водачите на това обединение се наричали хиксоси. От къде са дошли тези индо-европейски народи? Възможно е те да са част от народите, нахлулми в Мала азия от Тракия, но може би по-вероятно е те да са дошли от Кавказ.

https://www/topic/5189-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8/
цитирай
11. dobrodan - Ако ти прави впечатление, хиксосите
21.02 17:02
идват с бойни колесници и съставни лъкове :).
За друго не знам, но такива атрибути са присъщи на ония народи, войнолюбивите.
Иксос - вторите аси или старите аси. КС в гръцки може да бъде СК в стария език. Искандер - Александър. Александрия - Искандарийа (у арабите).
Aksaz в Турция, Аксаз е газово находище в Казахстан. Интересно.
цитирай
12. fun1001 - молодец!! мн ми е интересно, когато, ги "вадиш" тези фонетични..корелации,да го кажа)
21.02 18:28
dobrodan написа:
идват с бойни колесници и съставни лъкове :).
За друго не знам, но такива атрибути са присъщи на ония народи, войнолюбивите.
Иксос - вторите аси или старите аси. КС в гръцки може да бъде СК в стария език. Искандер - Александър. Александрия - Искандарийа (у арабите).
Aksaz в Турция, Аксаз е газово находище в Казахстан. Интересно.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 533292
Постинги: 1042
Коментари: 8184
Гласове: 1125
Архив
Календар
«  Февруари, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728