Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02 08:16 - и, моето РЕЗЮМЕ...
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 237 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

    Парите на Путин: 230 млрд. евро изпрани само през Danske Bank


Запад все пак стигна до разбирането, че всички компании, които сега са успешни в Русия са издънки на путинския режим и кагебистите


Дмитрий Волчек, Радио "Свобода"/03 01 2019

През февруари 2019 година в Конгреса на САЩ беше внесен законопроект, задължаващ американското разузнаване да събира информация за финансовите активи на  Владимир Путин и неговото обкръжение. Неговите автори, членове на Камарата на представителите Вал Демингc и Елис Стефаник напомнят, че руското правителство 

използва корупцията, за да се задържи на власт

 и за да подкопава западните демокрации.

"Най-добрият начин да се извърши настъпление срещу властта на Путин и неговите приближени е да открием незаконните и засекретени финансови потоци, които финансират операциите им", заяви Демингc.

  Съгласно законопроекта, американското разузнаване трябва да проследи източниците на обогатяването на Путин лично и на неговото обкръжение и да изясни, кой от руските олигарси подпомага "корупционните практики на Владимир Путин".

Законопроектът беше приет от Камарата на представителите и сега е внесен за разглеждане в Сената.

Проектът "Полиграф", който през март 2019 година събра всичко, което е известно за състоянието на Путин, напомня, че според официалната му декларация, президентът на Русия заработва годишно 112 хиляди долара, а в 13-те му банкови сметки през 2018 година е имало 241 хиляди долара. В същото време, на китката на неговия прес-секретар Дмитрий Песков, който определи като "русофобия" опитите да бъдат разкрити източниците на доходите на неговия шеф, беше заснет часовник за 600 хиляди долара. 

Вероятно, произходът на колосалните богатства на руските чиновници ще стане донякъде известен благодарение на разплитането на подозрителните транзакции в Danske Bank, наречени "най-мащабното пране на пари в историята". Обвиненията са свързани с

 преводи на суми от около 230 милиарда евро, 

преминали през естонското отделение на банката между 2007 и 2015 година

Искът в прокуратурата на Естония с молба да провери транзакциите свързани с Danske Bank, е подаден от собственика на фонда Hermitage Capital Уилям Браудър. 

Прокуратурата на Дания обвини в пране на пари 10 бивши ръководители на банката. Техният колега Хауърд Уилкинсън, който разобличи схемата за прането на пари, на 19 май в интервю за CBS разказа, че най-големият бизнес на неговия филиал е било обръщането на руските рубли със съмнителен произход в долари. Клиенти на банката ежедневно продавали рубли и получавали срещу тях американска валута, а банката не е проверявала произхода на тези пари. По думите на Уилкинсън, през естонския филиал на банката всеки ден са преминавали до 20 милиона долара. 
"Хората, които управляваха компанията бяха свързани с няколко банки, които фалираха в Русия", разказва той.

Бизнесменът Максим Фрейдзон, който разобличи съюза на руските чиновници – на първо място Владимир Путин – и престъпните групировки, смята, че трябва да се надникне в 90-те години, когато започва да се създава богатството на Путин.


image

В началото на 90-те Фрейдзон се запознава с процъфтяващия в Петербург 

съюз на бизнесмени, бандити и чиновници

 от градската администрация. Съвсем не последна роля в този съюз играе Владимир Путин, председател на Комитета по международни връзки на кметството. Именно в тези години приятелите на Путин започват да трупат капиталите си. Практически всички персонажи от неговото тогавашно обкръжение сега играят изключително важни роли в политиката и бизнеса. 

Пред Радио "Свобода" Максим Фрейдзон разказа как "услужливият корумпиран комитетчик" Владимир Путин срещу пари деактува общинска собственост в полза на бизнесмени и изисква дял от печеливши проекти. 

"Престъпниците получаваха от Путин "чадър" и всякакво съдействие, включително разрешения, лицензи и т.н. и, естествено, градските власти оказваха помощ в случай на арест на някой от престъпниците".

Фрейдзон казва, че е давал два пъти подкупи на Владимир Путин: по думите му, бъдещият президент получил от него тогава 20 хиляди долара.

Максим Фрейдзон разказва за това, как Путин дава на "героите" на бандитския Петербург пристанището в Ломоносово, за което той отговарял в кметството. Пристанището било част от военно-морска база, в която нямало митница и какъвто и да било контрол. Потекъл поток контрабандни стоки, включително и тежки наркотици. Колумбийският кокаинов картел Кали намерил излаз на руския пазар. Започнало се с малки партиди, които се доставяли в опаковки със замразени скариди, а по-късно се замислили за закупуването на съветски подводници, които можело да бъдат вписани като "съдове за океанографски изследвания". Това били първите крачки, но по-късно, с идването на Путин на власт "трафикът на кокаина беше напълно одържавен", твърди Максим Фрейдзон, коментирайки кокаиновия скандал в руското посолство в Аржентина.

Удобен начин за изпирането на големи обеми криминални пари е износът на нефт. През 90-те Максим Фрейдзон и неговият бизнес партньор Дмитрий Скигин са в нефтения бизнес в Русия и пред очите им се осъществяват операции, благодарение на които се раждат богатствата, както на петербургските бандити, така и на съюзниците им - чиновниците от кметството.

След като заговори на тези теми Максим Фрейдзон започнал да получава заплахи, но има намерение и занапред да разказва за престъпните схеми, носещи печалби на сегашните управници на Русия. Сега той помага на журналистите от Buzzfeed в работата им по разследоване за руската корупция. 

В интервю за Радио "Свобода" той напомня, че трябва да бъдат проучени схемите, чрез които в Петербурге през 90-те са изпирани кокаиновите пари: оттогава нещата принципно не са се променили. Тогава също е можело да се внесат в банката пари кеш, за тези пари да се купи валута и да бъде изпратена в някоя митична офшорка.

"Мащабите на прането на пари в Danske Bank поразяват въображението. И със сигурност това не е бил единственият канал. Там може да е имало и ирански пари или пари на други приятелски режими на Путин, но на първо място трябва да се обърне внимание на парите на наркомафията. Говори се, че от прането на колумбийски пари може да се спечели до 30% от сделката.
Мисля, че сървиса по тяхното "изпиране", организиран пред 90-те съществува и до днес и успешно се разширява, ако имаме предвид, че хората са същите, а и самият Путин си е същият.

Дайте да се върнем малко назад в историята, сега това са общоизвестни неща, но са показателни, тъй като малко неща са се променили в начина, по който действат тези хора.

През 90-те се създаде такава странна ситуация - държавата и банките нямаха валута, а "трудещите се" разполагаха с много налични долари, дори в някакъв момент доларът стана официално разплащателно средство на територията на Русия наравно с рублата. В магазините се плащаше с долари. По този начин, всякакви доставени в страната долари се превръщаха в легално платежно средство просто поради факта, че се намираха на територията на Русия.

Въпрос – откъде се взеха толкова долари кеш за нуждите на населението? Доларите са "вносна стока", произвеждат се в САЩ и подлежат на отчет и контрол. В целия свят

големите обеми неотчетени налични долари ясно се асоциират с наркомафията

Тя е заинтересована да легализира доходите си.

През 1991 година добрият познат на Владимир Путин Матиас Варниг открива в Петербург филиал на Dresdner Bank. Приятелството между Варниг и Путин е добре известно. Говори се, че те са се запознали още в Германия, съветският и германският шпионин се сприятелили. Путин помогнал на Варниг да открие филиал на Dresdner Bank и му осигурил солидни и проверени клиенти. Варниг и Dresdner Bank пък по приятелски помагали на Путин. Например, когато през 1993 година жената на Путин Людмила попаднала в катастрофа, тя била оперирана в Германия, а операцията платена от Dresdner Bank. Банката плаща и обучението на дъщерите на Путин в хамбургско училище, а на баща им – пътуванията за преговори с местни предприемачи.

Грахъм Смит е имал добри работни отношения с Варниг и освен другите неща е помагал на клиентите на банката да откриват компании и сметки в Лихтенщайн и други офшорни зони. По късно той управлява някои от тези компании като директор

По това време като инспектор в Управлението по международни операции работи Андрей Круглов, новоизпеченият заместник министър на финансите на Русия. 

Друг "приятелски колектив" била Инкомбанк, свързана със Семьон Могилевич. 

Инкомбанк пере парите на организираната престъпност чрез Bank of New York

На колумбийското направление всичко било грамотно организирано. Вкарването на стоката през Ломоносово, а по-късно и чрез компанията JFC на Шабтай Калманович. Доставката на пари кеш, завъртането им чрез обменни бюра и борсата. Предоставянето на "сиви услуги" по превода на пари зад граница с получаването на налични на ръка или безналични по сметка. Изнасянето на вече легализираните в Русия средства чрез експорт на нефтопродукти, участие в проекти в недвижимост, с последваща продажба на западни клиенти, инвестиране в завземането на големи обекти с последваща продажба на Запада, например, морското пристанище, приватизирано чрез компанията ОБИП и продадено след това чрез лихтенщайнската компания Nasdor и т.н. И, разбира се, приятелските банкови операции, за обемите на които можем да съдим по историята с Danske bank.

Мисля, че Путин и съдружниците му добре са се обогатили чрез прането на пари през 90-те,  с идването си на власт те издигат тази "услуга" на държавно ниво.

Отчитайки съвременния интерес към капиталите на Путин, заявен от американския Конгрес, може да се каже, че част от тях са просто изпиране на колумбийските кокаинови пари чрез разнообразни проекти и банкови схеми. 

Изглежда, че на Запад все пак стигнаха до разбирането, че всички компании, които сега са успешни в Русия са издънки на путинския режим и кагебистите и затова трябва да стоят по-далече, за да не попаднат в някоя мръсна история", съветва Максим Фрейдзон.

Превод:Faktor.bg
 
Гласувай:
8
2Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - днес е Неделя, Време за четене/ и разплитане на 'зелените" чорапи...
23.02 08:22
Уикилийкс и Борисов

Бойко Борисов, настоящият премиер на България, е избран за кмет на София през 2005 г. Тогава той влиза в шпионския радар на САЩ, както сочат някои грами, разпространени от „Уикилийкс” и сочещи неговата „финансова и политическа близост” с Валентин Златев, който е бил шеф на петролната „ЛукОйл” в България.

В една грама, изпратена на 9 май 2006 г. от посолството на САЩ се обяснява, че Борисов „е бил замесен в поредица от криминални действия и поддържа тесни връзки с „ЛукОйл” и с посолството на Русия”. „Предаността на Борисов и неговата слабост към Златев играят важна роля при взимането на политически решения в България,” обобщават тогавашните американски шпиони./

Ето, тук е Поантата в твоето 'копи', кукушо..

Връзката на В.Златев и ББорисов..с ЛукОйл..
и кой' притежава Най важната фирма в България...
другото е бля бля бля..манекенки и парцалки..на бели Поршета
/което и аз бих могла да си позволя..)
цитирай
2. fun1001 - :-)) тези Руссофилии, не са платени../обърках се)
23.02 08:29
простооо, са си..проооззти/ от вътре им идва..предвид и ЕГн то..
баба+кукуша+петя падникрушева/ от Комунист движ Че Гевара???
ще разплитат сложна Геополитика/ амиии, не не и Нее, не ставате
тук са нужни, многоо книжки..а, не любимото блоке..и Дума..)
търсете..нюхайте...
цитирай
3. fun1001 - заради ващата безгранична глупост и наглост,
23.02 08:39
започнах да публикувам редовно полит анализи/ нещо, което не ме кефи много..
ноо, Заблудата ,която ръсите тук истерично и профански, не може да остане
без адекватен отговор. та, така..насреща съм, ребьта..
а, винаги, мога и още )

онзи ден, те запитах Кушельо, къде виждаш ти 'топлата' връзка на
Израел и САЩ / по повод, твоят пост за 09 05 ,национален празник на израел
досегаа, НИЩО, не чух...бай Хой))
цитирай
4. eva666 - :-)) баба ми сложила даже и минус/не съм виновна за Огром.ти простотия..
23.02 08:48
Браво на бб !
от: radostinalassa

България позволи коридор: Първите «Панцир-С1»

казах ти 55 п.ти си 'бедна' дърварка, която сбира съчки/ О,Санкта симплиситас!
ноо, нямаш никакъв Обзор над..Гората, в която се скиташ..и дупиш..
мъчи се, щом те кефи..нета е адреналина на бабушките, дето не плетат чорапи.
цитирай
5. saankii - след обяда, пак ще сложа...2 -3 видеа..
23.02 09:02

а КОЙ върти Россия, Болгария, ЕС ,Сащ, и целият Свят,
е Тайна ,единствено за посветени))

цитирай
6. milady - дали съм..бедна,или..заможна..не е в контекста на моите пости)
23.02 11:07
важното е, че имам Дух,да се справя със Съдбата си..и, със себе си.
Човек може да фалира, ноо Духът, не бива..
цитирай
7. taniatanina - Нали разбрахте, че аз съм елитна ...
23.02 11:22
Нали разбрахте, че аз съм елитна проститутка, а нашият император Путин ни е сводникът.
цитирай
8. fun1001 - :-)) де да бях и аз Ескорт..
23.02 11:34

тук ли щях да кибикам от 07 до 02..м?
най ми прилича на пенсийката на 'тати' и мама..
за проблемни деца в трета възраст..
цитирай
9. gerasio - Колежката валдор даже няма пред...
23.02 11:54
Колежката валдор даже няма представа колко е права с мисълта си, че путин управлява света.

Така е, за жалост днес дяволите управляват света, а путя е самий лучший чорт в мире.
цитирай
10. gerasio - И ритай жалките путиноиди, но без ...
23.02 11:55
И ритай жалките путиноиди, но без снимки на тоя сатана.
цитирай
11. fun1001 - 9, 10/ за мен колежката..с чужди цици,е Никой/ я..
23.02 13:12
...блуждаеща Инкуб-а, която се зарежда тук с жалки емоцийки..
които ,определено и липсват в реала..
това са явни, и лесно разпознаваеми емоционални спадове/ инверсии..
смятам, има нужда от добър психолог, или поне..2-3 бебета )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 130835
Постинги: 483
Коментари: 3688
Гласове: 498
Архив
Календар
«  Юни, 2020  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол