Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02 09:09 - Велика Русия, умираща Русия
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 195 Коментари: 9 Гласове:
3

Последна промяна: 19.02 09:11


 
      Видео:  Дългата  сянка  на Володя, наш Путя....


Това число казва всичко: цели 40% от руснаците между 18 и 24 години искат завинаги да се махнат. Какво стана с великата и прекрасна Русия? В нея никой не иска да живее,
пише руската журналистка Анастасия Аринушкина.

Западът загнива, ние сме обкръжени от врагове, но нашите духовни устои няма да се поддадат на натиска от "Гейропа". Тази изтъркана плоча се върти вече няколко години по руската телевизия. Пропагандаторите от държавните телевизионни канали се опитват да убедят руснаците, че целият свят е против тях - защото в Русия има традиционни ценности, а на Запад - не. И затова ни завиждат. Но младите руснаци не се доверяват на лозунга "Велика Русия срещу загниваща Европа". Както показват резултатите от анкета на център "Левада", цели 40 процента от руснаците на възраст между 18 и 24 години искат завинаги да напуснат Русия.
 

В Москва е добре. А в Русия?

Някои ще кажат: Глупости, руската младеж няма да напусне страната, защото тук далеч не всичко е лошо. Много е хубаво даже! Особено ако живееш в Москва. А най-добре е да си роден там и да не ти се налага да наемаш жилище в столицата, за което да даваш поне половината от заплатата си.

 

Има и хора, които вдигат платната и тръгват да подобряват жизнения стандарт в някой си Урюпинск. Не, това не е художествена измислица: преди няколко години маркетинговият експерт Василий Дубейковский напусна доброволно Москва и замина за Урюпинск, за да го превърне в "столица на руската провинция". Дубейковский действително помогна много на града, а руските медии редовно пишат за него, разказвайки за акцията му като за истински подвиг. Трудно мога да си представя подобна реакция в германските медии. Ако някой берлински експерт по маркетинг изведнъж реши да се пресели в Щралзунд, да речем, това едва ли ще удиви някого. За разлика от Русия, в Германия подобна стъпка не се свързва със себеотрицание и аскетизъм.
 

Прекрасна Русия, умираща Русия

А иначе Русия определено има какво да предложи - изумителни хора, култура, природа, веселие, плам. Защо обаче всичко това, с изключение на природата, може да бъде открито в изобилие единствено в Москва? Напуснеш ли пределите на столицата или на някой голям областен център, изведнъж сякаш попадаш в някакъв ад. Знам какво говоря: израснала съм в малко населено място в покрайнините на Волгоградска област, недалеч от същия този Урюпинск. Преди президентските избори през 2018 година се отправих към родното си място, за да напиша репортаж за това какво мислят жителите на провинцията за Путин и за самите избори. Оказа се, че хората изобщо даже не мислят за Путин - мислят за оцеляването си. Там 13 000 рубли е наистина добра заплата, учрежденията постоянно съкращават работни места, а в районната болница работят само половината отделения. Кой иска да живее в тази Русия? Повечето ми съученици отдавна са се разпръснали. Който е имал повечко късмет, се е установил в Москва, а другите - я във Волгоград, я в Саратов.

Москва не е Русия

Много е лесно да обичаш Русия, когато си живееш уютно в столицата с нейните добре платени работни места, денонощни магазини и луксозни кафенета. Само че Москва не е Русия. Извън столицата виждаш не толкова златната ръж, колкото ширещата се нищета. Впрочем, с течение на времето Москва също губи привлекателност. Корупцията е вездесъща, а ти си само на 24 години. И всеки момент може да попаднеш в затвора заради участие в някоя демонстрация. Срещу корупцията например. Това ли е прехвалената Путинова стабилност? По дяволите такава стабилност! Затова хората искат да се махнат. И се махат. Главно младите и образованите.

Нищо чудно всъщност

Най-привлекателна си остава Германия. Нищо чудно всъщност: причините, поради които руснаците избират тази държава, се виждат с просто око. В Германия има качествено образование и добро медицинско обслужване, дружелюбно отношение към чужденците, социални гаранции във вид на достойни заплати и пенсии.
Руската статистическа служба изчислява, че през 2016 година за Германия са заминали само 4 700 руснаци. Германската статистика разполага с други числа. По данни на Федералната служба за миграцията и бежанците, през 2016 година в Германия са пристигнали 21 588 руски граждани за дълъг период от време. 1 300 от тях са започнали следване, други 1 600 са дошли да работят, 5 000 са получили разрешителни за временно пребиваване, а 4 400 са пристигнали при брачния си партньор, живеещ вече в Германия. Много ли е това? Да, като имаме предвид, че преселването в Германия не е проста работа. Трябва да се започне следване или да се намери работодател, който да поеме социалните разходи за руския специалист. А това не е лесно, нито пък евтино. За да заминеш, имаш нужда от сериозен стартов капитал. Имаш нужда и от знания, умения, трудов стаж и още, и още. Не всички в Русия притежават всичко това. Но всички искат достойно заплащане. Искат качествено образование и добро медицинско обслужване. Искат надежда и живот в свобода.
 

Русия - място за напускане

Да, Западът не е идеален, а пътят към интеграцията в Германия не е постлан с рози. Трудно е да научиш езика, сложно е да свикнеш с новата кулутура. Но всичко това остава на заден план, когато осъзнаеш, че в тази страна имаш права. И че те се спазват. Властта тук служи на хората, а не се разпорежда с държавия бюджет като със собствен бездънен джоб. Освен това имаш избор. Можеш да живееш в столицата или в някой по-малък уютен град, който предлага не по-малко комфорт. За разлика от Русия, където жизненият стандарт в Москва изобщо не може да се сравнява с този в Тамбов например с неговата средна заплата от 25 700 рубли.

Да, пределно ясно е, че няма да заминат всички. На Запад се отправят най-амбициозните, най-пробивните, а в Москва отиват тези, които искат да печелят толкова, че да задоволяват поне основните си потребности. И какво стана с великата и прекрасна Русия? В нея никой не иска да живее. Крайно време е да се замислим над това.

*****

Вижте и това видео, в което показваме как възпитават младежите, попаднали в някой от изправителните домове на Русия:

image

Анастасия АринушкинаГласувай:
7
41. fun1001 - Най-привлекателна си остава Германия./ нищоо чудно..
19.02 09:12

Много е лесно да обичаш Русия, когато си живееш уютно в столицата с нейните добре платени работни места, денонощни магазини и луксозни кафенета. Само че Москва не е Русия. Извън столицата виждаш не толкова златната ръж, колкото ширещата се нищета. Впрочем, с течение на времето Москва също губи привлекателност. Корупцията е вездесъща, а ти си само на 24 години. И всеки момент може да попаднеш в затвора заради участие в някоя демонстрация. Срещу корупцията например. Това ли е прехвалената Путинова стабилност? По дяволите такава стабилност! Затова хората искат да се махнат. И се махат. Главно младите и образованите.

Нищо чудно всъщност

Най-привлекателна си остава Германия.
цитирай
2. fun1001 - с вашите камъни, по вашите/ праз...глави
19.02 09:21
спрете с теззи Промивки на мозъка/ не остана здрав, нормален, субект в Родината
ненапразно,Освобождението на България, започва, и се "ражда", винаги "отвън..."

който е в Казана на Ужаса, явно не успява, да мисли трезво, и да действа разумно..
затова, пиша и за поредният позор и падение..Слафф Учиндолската продажна мутра!
Вие, спите ли, или сте, упоени в перманентен Транс...
цитирай
3. fun1001 - http://peperutka.blog.bg/tq-i-toi/2019/12/09/mrejata-na-putia-systavena-ot-quot-naemnici-quot-ot-vsiakaky.1686206
19.02 09:28
МОЙ пост, да го сложа отново :

Мрежата на Путин, съставена от наемници и престъпници, от всякакъв вид и калибър
цитирай
4. fun1001 - бабиБоссъ, и тя - мастита ПУТЕнка на пенсия @
19.02 09:30
Последни 20 регистрирани посетителя
09:23 - rosiela
09:20 - andrei
цитирай
5. eva666 - това са фактите/ които русските служби крият !! познато,нали..
19.02 09:44
Руската статистическа служба изчислява, че през 2016 година за Германия са заминали само 4 700 руснаци. Германската статистика разполага с други числа. По данни на Федералната служба за миграцията и бежанците, през 2016 година в Германия са пристигнали 21 588 руски граждани за дълъг период от време. 1 300 от тях са започнали следване, други 1 600 са дошли да работят, 5 000 са получили разрешителни за временно пребиваване, а 4 400 са пристигнали при брачния си партньор, живеещ вече в Германия. Много ли е това? Да, като имаме предвид, че преселването в Германия не е проста работа. Трябва да се започне следване или да се намери работодател, който да поеме социалните разходи за руския специалист. А това не е лесно, нито пък евтино. За да заминеш, имаш нужда от сериозен стартов капитал. Имаш нужда и от знания, умения, трудов стаж и още, и още. Не всички в Русия притежават всичко това. Но всички искат достойно заплащане. Искат качествено образование и добро медицинско обслужване. Искат надежда и живот в свобода.
цитирай
6. eva666 - зная, че сте около и над 80%..
19.02 09:56
проф Иво, го каза..)
а той умен, макар и..селски тарикат/ и подлога на мАшква
цитирай
7. milady - следва, утре..
19.02 13:12

Психология на роба: Синдром на лековерния ум - zepir

(Превод със съкращения)
Като имаме предвид всичките лъжи и манипулации, разпространявани от средствата за масово осведомяване, ще е интересно да се запитаме: Кое кара толкова много хора да вярват на всичко, което се предлага от „официалните“ източници? Интересен е и въпросът: Как функционира техният ум? Как е възможно даден човек да поглъща официалната информация толкова лековерно и без да си задава най-елементарните критични въпроси?

Тези хора, както се оказва, страдат от нещо, което наричам Синдром на лековерния ум. Това е повреда в психологическите процеси, които филтрират информацията – в резултат на това достоверността на информацията се приема с оглед на източниците, а не на тяхната целокупност. Хората със Синдрома на лековерния ум щедро даряват с вярата си държавните власти, техните институции, средствата за масово осведомяване, лекарите, учените — изобщо всеки, който е облечен в някакъв авторитет
цитирай
8. krumbelosvet - Путв
19.02 13:33
Путя
цитирай
9. milady - 5 : 3..)))
19.02 13:38
това иде да покажа,че освен всичко) съм..и добра математичка..
изв, без да искам...проостооо вроден Талант)) от някакви си..1001 прераждания )
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 77014
Постинги: 292
Коментари: 2313
Гласове: 336
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол