Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02 15:22 - The Big Lie..
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 178 Коментари: 15 Гласове:
8

Последна промяна: 16.02 15:35


 
http://fun1001.blog.bg/tq-i-toi/2020/02/08/povoda-zashto-izlyga-putin-www-svobodnaevropa-bg.1695387

image

GESCHICHTEHITLER-STALIN-PAKT Die Lьge vom russischen Antifaschismus Verцffentlicht am 23.08.2012 | Lesedauer: 9 MinutenVon Richard Herzinger Korrespondent fьr Politik und Gesellschaft

Управлението на Путин с диктатурите на този свят има дълга традиция: съветският съюз с нацистка Германия през 1939 г. доказва, че антифашисткият мит е лъжа. 0 Русия при Владимир Путин е на път към открита диктатура. Както показа случаят „Pussy Riot“, формулата за едноличното управление на руския президент може да се изрази по следния начин: възстановяване на съветските властови структури (преди всичко силата на тайните служби) плюс съюз с православната църква. Непоколебимото придържане към подкрепата за убийствения режим на Асад в Сирия илюстрира, че Путин иска да създаде Русия, заедно с Китай, като водеща разрушителна сила в света в борбата срещу разпространението на демокрацията и правата на човека - и по този начин „модерна“ автокрация, както Опитва да предложи контра модел на западната демократична цивилизация. Националистическите руски мечти за голяма сила се съчетават в политиката на Путин с идеологически-мисионерско, антизападно послание.

Реактивна офанзива Разбира се, в международен план се обръща малко внимание, че реакционната офанзива на Путин е придружена вътрешно и външно от систематична историко-политическа операция: преинсталиране на легендата за славния „съветски антифашизъм“. Възраждането на мита, че човечеството дължи спасение от националсоциалистическото варварство изключително или предимно на Съветския съюз, но в радикалното му историческо ревизионистично последствие би могло да има подобни катастрофални ефекти като последните тенденции към релативизация или отричане на Холокоста, които могат да се наблюдават все по-често. По ирония на съдбата държавното му посещение в Израел през юни беше използвано от Путин като форум за разпространение на това ново - и старо - историко-политическо послание. В Нетания той откри мемориал в памет на победата на Русия през 1945 г., която Путин заяви, че е "победа за цялото човечество". Естествено, източноевропейските нации, които попаднаха под контрола на съветския тоталитаризъм десетилетия след краха на нацистката власт или бяха изцяло включени в съветската империя, виждат това малко по-различно.

Пакт, повече от тактика Защото Съветският съюз първоначално не само позволи войната на Хитлер за унищожение на изток, но дори активно го популяризира. На 24 август 1939 г. от 23 август, разбира се, в Москва е подписан германо-руски пакт за ненападение, известен като пакта Хитлер-Сталин (или пакта Рибентроп-Молотов). В своя секретен допълнителен протокол двамата диктатори се съгласиха да разделят Полша и определиха съответните си сфери на влияние в балтийските държави и Източна Европа. Това разделение е допълнително уточнено в „Договор за граница и приятелство“ от септември 1939 г.

Пактът разчисти пътя на Хитлер за германското нашествие в Полша, от друга страна Източна Полша и балтийските държави попаднаха под съветска власт. От съветска гледна точка обаче пактът беше много повече от тактическа маневра за поддържане на буферна зона срещу германските планове за разширяване и, както съветската пропаганда се използваше за разпространение, за отлагане на подготовката за неизбежната война срещу Германия.

Съветските суровини за германската военна машина Сталиновата политика води до активно партизанство за войната на Хитлер срещу Полша и срещу западните сили. По настояване на нацистите, Червената армия в Източна Полша прекъсна пътищата за бягство на полската армия. Съветското ръководство по никакъв начин не докосна факта, че систематичното нацистко изтребване на евреите започва с окупацията на Западна Полша. С огромните доставки на суровини Съветският съюз допринася значително за поддържането на немската военна машина в борбата срещу Франция и Англия. Това продължи непрекъснато до деня, когато войските на Хитлер нападнаха Съветския съюз. Далеч от използването на двете години на пакта за подготовка за подобна атака, съветската атака беше напълно изненадана и до голяма степен неподготвена за нападението.

В края на октомври 1939 г. съветският външен министър Молотов изрично се ангажира да вземе страни с нацистка Германия в нейната война срещу Запада. Според Молотов, Германия имала легитимен интерес да възстанови голямата си сила. Агресорите бяха западните съюзници, защото те бяха започнали „империалистическа война“ срещу Германия за поддържане на „Версайската система“. Путин напомня лицемерните изявления на Молотов Молотов, с които той изобличава усилията на Запада за война срещу Хитлер, между другото, поразително напомня разсъжденията на Путин по отношение на справянето с диктатури като тези в Сирия и Иран: „Както и при Всяка друга идеологическа система, обясни Молотов, може да приеме или отхвърли идеологията на хитлеризма - това е въпрос на политически възгледи. Но всички ще разберат, че идеологията не може да бъде унищожена чрез насилие, че войната не може да я изкорени. "

След пакта на Хитлер-Сталин Москва възлага на комунистическите партии на Запад да спрат антифашистката си пропаганда и вместо това да ги обърнат срещу западния „империализъм“. От ден на ден цялата антифашистка литература изчезва от съветските библиотеки, както съобщи германският емигрант Волфганг Леонхард, който избяга в Москва, в своята паметна книга „Революцията изяжда децата си“. Оръжия от САЩ Фактът, че народите на Съветския съюз в крайна сметка дадоха решаващ принос за побеждаването на националсоциалистическата машина на унищожаване сред огромните жертви, остава непокътнат от знанията на тази праистория. Съветите обаче едва ли биха имали шанс срещу завоевателните армии на Хитлер, ако Англия по-рано не беше в състояние да издържи на германската агресия, насърчавана от Съветите по това време.

Само цялото е вярно Знанието за особеността на Шоа не може да се защити чрез рефлексивно отблъскване на всеки опит да се разгледа историята на тоталитаризма през 20 век и да се постави под общото подозрение за релативизацията на Холокоста. Безспорната уникалност на нацистките убийства на евреи не става по-непристъпна, ако престъпленията от века на комунизма бъдат намалени и изтласкани настрана. Напротив, само като се каже цялата истина за тоталността на тоталитарните престъпления, включително в тяхното фатално взаимодействие, съществените различия между тях могат да бъдат изяснени и потвърдени. Обявяването на годишнината на пакта Хитлер-Сталин, централен интерфейс на това тоталитарно взаимодействие, като общоевропейски ден на възпоменание, може да подкрепи тази цел и усилията за развитие на общоевропейска култура на възпоменание. Осъзнаването на мащаба на комунистическите престъпления е по-добре въоръжаване на европейците срещу опитите на Путин да узакони плановете му да разшири влиянието на Русия и нейния авторитарен държавен модел чрез възстановяване на образа на филантропската съветска власт.
image
imageГласувай:
10
21. fun1001 - малкият Сталин..са ядосал..) превод от 1 то видео..
16.02 15:27

В Русия е въведена нова практика, гражданите са наказвани за критикуване на портрета на Путин.
Един от тези случаи ще бъде разгледан в това видео.
Обявяваме и похода, който ще се проведе в Москва на 29 февруари.
Нека да поговорим за Единния организационен комитет на протестните сили, който може да включва различни движения, от комунисти до либерали.
Ще обсъдим миналата среща на Левия фронт в Москва, имаме въпроси към организаторите на това събитие. Ще чуете мнението на правозащитната Елена Рохлина за ситуацията в страната и за проблема, който сега се развива в опозиционния лагер. Нека обсъдим изявление, което очевидно обижда много момичета в Русия. Като се има предвид ситуацията с прехвърлянето на Курилските острови в Япония, този проблем започна да се появява отново.
Като цяло, много интересна информация, вижте в момента.
цитирай
2. fun1001 - бай венцо..аре да те земам..на уроци)
16.02 15:34

нее,по Френски, без ръце, а по англ. и немецком язьйке..
що такое антисемитизъм и..Сионизъм!!?
на Италиан.езера, ще избягаме..само двамата, в маЕ )
цитирай
3. fun1001 - http://fun1001.blog.bg/tq-i-toi/2020/02/08/povoda-zashto-izlyga-putin-www-svobodnaevropa-bg.1695387
16.02 15:38


повторението е Майка на Знанието/ и Мъдростта

Защо Путин излъга за Пакта Рибентроп-Молотов, който беше,Внимание!!
засекретен около 50г !!?
цитирай
4. eva666 - http://lyubomircholakov.blog.bg/profile.php
16.02 15:53

Норман Финкелщайн Индустрията на холокоста
der-stuermer › The_holocaust_industry


я да видим, кой лъже, и маже тук..
ХолиУдската Пропагандна машина...
поддържа НАЙ_ГОЛЯМАТА ЛЪЖА в Светов. история...ОЛивър Стоун, тоже ))
цитирай
5. saankii - :-)) тук е пълноо с 'филмаджии'...
16.02 16:25

като започнем..от котката без крал, тик так такоев..
тааа чаак..до.дядо путиниС,ЧУлакофф..
повечето,хора, се страхуват от реалната Реалност, и живеят..
'на кино' /или,па..лъжат яко, и себе си, и другите наоколо..уви!
/да използувам таВтологията,нали става))
цитирай
6. milady - сегаа търся, да видя и '1917'.
16.02 17:01

да видим, там..каква БИГ ЛЪЖА,са 'вкарали'...ЮДМмафия
цитирай
7. milady - https://youtu.be/R0kYo2_00-8
16.02 17:07

Интервю Путин и О.Стоун/ това НЕ е Вова, да напомня за 99 път
това Е КИНО!!
с толкова милиарди $$$$$$$$$$$$$, можеш да си купиш
и Сириус, вместе 100 (сотних) Сирианке@
нали, колега наПиссана...)))
цитирай
8. fun1001 - аз НЕ гледам кино/ мн рядкооо..да видя нещо...истинско..
16.02 17:17
може би, поради това, съм на 100% с акълО си ))
киното е зрелищно 'изкуство'..цЕли се в..емоциите)
за тези НЛП-програми(пропаганди) съм писала тук,когато бях млада блогерица )
цитирай
9. getmans1 - ТЕ НЕ МОГАТ КАТО ТЕБЕ, НА МНОГО ФР...
16.02 18:17
ТЕ НЕ МОГАТ КАТО ТЕБЕ,НА МНОГО ФРОНТОВЕ ... пък преводача Чолаков направо изгубен внякой превод.
цитирай
10. fun1001 - така ее, гет...Всеки е там, където...заслужава..а, ВВ1951,го поканих и на Воайаж.)
16.02 18:31
getmans1 написа:
ТЕ НЕ МОГАТ КАТО ТЕБЕ,НА МНОГО ФРОНТОВЕ ... пък преводача Чолаков направо изгубен внякой превод.


той казва некои истини, но ..90% са булшиитс ,Майна../по русскому яз..
типично Троловъднооо..от Трети род :Р)
цитирай
11. redpredator - Юлке, отдавна хората са наясно, че ...
16.02 18:39
Юлке, отдавна хората са наясно, че путин е тиранин, точно копие на хитлер, и затова с презрение го наричат путлер.
Но по жалки са тия луди, които издигат тоя фюрер в култ.
Само кретен би нарекъл нормален лудия чолаков, който дотам се е побъркал, че бас държа, че мастурбира наа клиповете на путлер.
цитирай
12. redpredator - Оливър Стоун е голяма работа. И н...
16.02 18:41
Оливър Стоун е голяма работа.
И недоумявам защо си е губил времето с това изчадие адово.
цитирай
13. fun1001 - вж комент 7 ) аз съм гледала „JFK“...аплодирам, но за тази пУтенска връзка, Неее..нямами 10% доверие.
16.02 19:01

хората гледаха „JFK“, който получи 8 номинации за Оскар, включително за най-добър филм, режисьор, сценарий…
Незавидимо дали наистина има нещо гнило, или не, съмнението остава. Дори Дж. Едгар Хувър, тогавашният директор на ФБР, се опасява, че хората няма да повярват на властите, след като на втория ден след смъртта на Кенеди вече заловеният му убиец Лий Харви Осуалд е застрелян от умиращ от рак и свързан с мафията човек.
цитирай
14. getmans1 - . той казва некои истини, но. . 90% са ...
16.02 19:06
fun1001 написа:
getmans1 написа:
.


той казва некои истини, но ..90% са булшиитс ,Майна../по русскому яз..
типично Троловъднооо..от Трети род :Р)


... джоджен, неговата истина като джоджена в боба, ... само за мирис ... пък и общо взето е без пари, че джоджена не е шафран.
цитирай
15. fun1001 - 14. getmans1 - той казва некои истини, но 90% са ..майна..
16.02 19:28
/ ... само за мирис ..

Гет, само гладни..тутки и коШки си падат по фъсссс, фъссс..и бъсссс ))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 72319
Постинги: 267
Коментари: 2131
Гласове: 322
Архив
Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Блогрол