Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01 12:18 - G-оведаро off @
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 181 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 17.01 23:28


 

  Идеологическото оръжие на Глобализма:
възрождението на Марксизма в либерален облик.

John Doe / 12/05/2019


Западните „леви сили“ отчетоха опита на Съветския Съюз и не започват веднага да отменят частната собственност и да въвеждат диктатура на пролетариата. На въоръжение те са приели „културният марксизъм“ разработен от Франкфуртската школа и внедряват „културна хегемония“ по теорията на Антонио Грамши ✡ . Но за да разберем логиката на тези процеси е нужно да си примомним, какво е Марксизъм и да направим една кратка екскурзия в историята.

Ключовите цели на марксизма са изложени в „Манифест на комунистическата партия“ (1848г) написан от Карл Маркс ✡ (истинско име Моисей Мордекхай Леви (Moses Mordecai Levy), евреин, син на равин) и Фридрих Енгелс ✡(син на богато семейство индустриалци, запален по идеите на комунизма от Мориц Хесс ✡, ционист, един от ранните радетели за създаването на държавата Израел). Основните постулати на Марксизма включват:


Унищожаване на религията. Религията и в частност Православието е исторически обусловен, морален фундамент на обществото както в Руската Империя така и в България. Унищожаването на религията от марксистите има два апсекта:
1. Чисто практически. Вярващи или не, хората живеещи в християнско общество се управляват от нормите му. Това са общественни норми, без значение какви могат да бъдат личните убеждения, вярания и ценности на индивида. Разрушавайки общественните норми, общественният морал, общоприетите понятия за добро и зло – се отваря кутията на Пандора за всякакви престъпления между хората.  Тезата на марксистите е:
Вие казвате, че комунизма отменя вечните истини, той отменя религията, нравственността вместо да ги обнови. Комунистическата революция е най-решителното скъсване с унаследените от миналото взаимоотношения на собственност. Не е удивително че в хода на своето развитие комунизмът къса най-решително с идеите от миналото.

„Късането“ с миналото, с „всичко старо“ е повтаряща се тема на марксистите.

Това, което е постигнала човешката цивилизация в хилядолетната си история – често чрез горчив опит, страдания и много труд бързо се обявява за „старо“ и „ненужно“ базирано единственно на желанието на марксистите да въведат своите „морални норми“ и „ценности“. Все едно преди марксистите други хора не са живяли на земята и не са се сблъсквали със основните проблеми на човешкото съществуване, с проблемите на развитието на обществото и цивилизацията. Марксизмът като всяка робовладелска теория има нужда бързо да лиши новите си роби от всичко, което ги определя и от всяко натрупано знание което може им помогне да оцеляват извън робовладелческия строй.

2. Духовен. Религията за много хора е нещо много повече от събрани нравствени норми. Тя дава отговор на въпроса защо човечеството съществува, каква е целта на битието, на живота на всеки един от нас. Православието твърди, че ние сме създадени от любящ Бог, който създавайки ни да живеем на тази Земя ни дава възможност да изпитаме всички апсекти на човешкият живот – радост, щастие, удоволствие – но същевременно и болка, мъка, страдание – всичко в зависимост от свободната ни воля – от нашите решения или решенията на другите хора около нас. По важно, дава ни ежедневна възможност да вземаме морални (или неморални) решения по собственната си воля. Дава ни възможност да изживеем живота си по силата (и с последствията) на собствения си свободен избор. Православието твърди, че има абсолютно добро и зло и животът на човека трябва да премине в стремеж към доброто с мисли и действия. Дори за тези, които по своята си воля изберат пътят на злото, още не е късно ако те разберат грешката си и се покаят преди смъртта си. След като приключат живота си, Бог ще съди хората за делата им, защото Бог е абсолютното добро и е длъжен да осъди злото в съзнателните действия на хората. Тези които са се провалили на моралния си изпит – ще бъдат изхвърлени в огнената Геена (Геена е било реално място извън Ерусалим където са горяли боклука на града). Останалите ще бъдат с Господ в присъствието на абсолютното добро. Марксизмът отрича Божественния промисъл, отрича самото съществуване на Бога – превръщайки човека отново в животно съвсем в прекия смисъл –  „произлязло от маймуните“. Без любящ създател, без интелигентен дизайн на тялото, без душа, без смисъл, без цел, без какъвто и да е план за съществуване освен задоволяването на ежедневните си телесни нужди. Марксизмът отрича божественното в човека, отрича човека като одушевена искра от огъня на самия Бог, която също като създателя си може да създава, да изобретява и да твори добро.

Както виждаме, марксизмът не се ограничава изключително с промени в икономиката, а е комплексна идеология, претендираща на всеобхващаща и „всестранна революция“ на общественните отношения и човешкия мироглед.

следва в коменти..


imageГласувай:
4
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - ЩО е то Глобализъм/ и либертализъм, в част случай..
17.01 13:11
Западните „леви сили“ отчетоха опита на Съветския Съюз и не започват веднага да отменят частната собственност и да въвеждат диктатура на пролетариата. На въоръжение те са приели „културният марксизъм“ разработен от Франкфуртската школа и внедряват „културна хегемония“ по теорията на Антонио Грамши ✡ . Но за да разберем логиката на тези процеси е нужно да си примомним, какво е Марксизъм и да направим една кратка екскурзия в историята.

Ключовите цели на марксизма са изложени в „Манифест на комунистическата партия“ (1848г) написан от Карл Маркс ✡ (истинско име Моисей Мордекхай Леви (Moses Mordecai Levy), евреин, син на равин) и Фридрих Енгелс ✡(син на богато семейство индустриалци, запален по идеите на комунизма от Мориц Хесс ✡, ционист, един от ранните радетели за създаването на държавата Израел). Основните постулати на Марксизма включват:

Унищожение на частната собственност. Въпреки че това е най-известната, това не е основната цел на марксизма. Не е нужно да обясняваме, че човекът лишен от частна собственност се превръща в животно оставено на милостта на властта. Той не може да произвежда дори елементарните неща, които са нужни за ежедневното му съществуване.

Унищожаване на семейството. Унищожаване на семейството! Даже най-крайно настроените радикали се възмущавали от това мерзко намерение на комунистите. Въпреки това, новата власт на болшевиките в Русия, вярна на теорията на Марксизма веднага създава първият в историята на света закон легализиращ абортите, въвежда радикални мерки по въпроса за развода – само единият съпруг/съпруга е било нужно да напише заявление в областният комитет (дори не е трябвало да уведомява партньора си!) и бракът се е считал за легитимно разтрогнат. Въвеждат нови „норми“ на сексуалният морал.
(превод: „Половият Въпрос. Всеки комсомолец може и е длъжен да удовлетворява своите полови влечения. Всяка комсомолка е ДЛЪЖНА да му окаже съгласие, иначе тя е „мещанка“ (страшно клеймо по времето на комунизма,
означава човек „без отговорност към обществеото.
цитирай
2. fun1001 - НЯМА 'западен, и източен..Глобализъм, говедароВ! кажи му на бай венцо..
17.01 13:15
Последва масов разпад на християнското патриархално семейство, основна организационна единица на русския народ по времето на Руската Империя. Милиони бебета са абортирани, милиони безпризорни деца също стават „продукт“ на тази философия. Съюзът между мъжът и жената вече не се разглежда като резултат на Божествения дизайн, семейството вече не се разглежда като структура, в която децата се раждат и се отглеждат в любов и безопасност. Марксизмът дефакто твърди, че хората са маймуни, които могат да си търкат гениталиите без повод, без последствия и без отговорности. Марксизмът като механизъм за контрол над хората използва методът на принизяването им до животни в най-различни области. И това е повтаряща се тема, както ще видим по нататък.

Между самите себе си – комунистите не е имало нужда да правят всички жени „общи“, тази особенност конкретно в тяхната среда е съществувала винаги. Те (както ще забележим и по нататък в множество други въпроси) целят да наложат СВОИТЕ мислене и начин на живот на ДРУГИТЕ хора.

Унищожаване на понятията „отечество“ и „нация“. Човечеството се е обособило исторически в сложни колективни организации, наречени народ или нация. Хората в тези организации имат общ език, обща историческа памет, общ биологически генофонд, общи цели, общ начин на живот, общи ценности (често предавани през поколенията като народни мъдрости), често обща вяра. С лицемерната си теза „Работническата класа няма отечество и националност, как можем да им отменим това което нямат?“ болшевиките-марксисти разрушават нацията с измисленият от тях термин „интернационална работническа класа“. Марксистите по своята философия винаги са били „интернационалисти“. Да не забравяме творението им „Комунистическият Интернационал“ известен със съкращението Коминтерн, който представлява обединение на комунистически партии от цял свят, признаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология. Има цел да мобилизира и финансира „комунистическите партии в цял свят за световна революция,
цитирай
3. fun1001 - разберете, няма ляво, и дясно..ВСИЧКО е ТЯХНА ИГРА..
17.01 13:19
на двата клана, велико свет..хазаро=хюМдейсКата мафиозна структура
против ЦЯЛОТО Човечество../изключая..ТЯХ..
стана ли маалко поне .ясно,на €коном.магаре на Буридан)))
който бил..хем ляв капиталист,хем..десен..прошляк,
хем..блокова девица..с мръсна уста @
което му хареса повече..
цитирай
4. fun1001 - дядо Круме, знаеш Азбуката, но не знаеш да пишеш/ и разсъждаваш/ наблюдавам те
17.01 13:25
казваш 2-3 верни лафа, и толкозз..
но НЕ е така..'далаверата' мръсна..
Недей лицемери, или толкозз ти е аКъло..

Идеологическият порив на марксизма да обяви човекът за животно изведнъж намира потвърждение в публикуваната книга, на вече признатият за учен в Великобритания Чарлз Дарвин ✡. Книгата му покрепя от научна гледна точка тезата за съществуването на човека като случайно стечение на обстоятелствата, в най-добрият случай като резултат на безконечните нецеленасочени опити на еволюцията.

Страшната комбинация на ученията на Дарвинизмът и Марксизмът имат унищожителни последствия, превръщайки следващият 20ти век в най-кървавият и страшен век в историята на човечеството.

Въпреки общите си цели, марксистите се отличават по инструментите, с които искат да ги постигнат. Някои от тях ние знаем като умерени, други като радикални. Последните проведоха Октомврийската Революция в Русия със всичките й кървави последствия. В Европа предпочитат да се насочват към постепенни преобразувания на обществото и „пълзяща революция“.

има и още/ дайте да ви чуя..
цитирай
5. fun1001 - писала съм за НАЙ ВЕЛИКАТА трагедия на /гОркият/ русски изстрадал братски народ..
17.01 13:35

който,има страст към Истината, ще ме разбере
тя ,ниоси СВОБОДА, какво повече от това..

хайде сега,. пак за ВОСР, и Ленин

Въпреки общите си цели, марксистите се отличават по инструментите, с които искат да ги постигнат. Някои от тях ние знаем като умерени, други като радикални. Последните проведоха Октомврийската Революция в Русия със всичките й кървави последствия. В Европа предпочитат да се насочват към постепенни преобразувания на обществото и „пълзяща революция“.

Един от ключовите идеолози на марксизма на 20 век, Антонио Грамши ✡ (евреин емигрирал със семейството си от Албания в Италия) посетил СССР в 1922-1924г и се срещал с Владимир Ленин ✡ (Великият вожд на революцията също е евреин. Истинската му фамилия е Бланк, майка му се казва Мария Израилевна Бланк – еврейка. Произходът му е бил държавна тайна в СССР.). Грамши видял в Русия яростното съпротивление, което политиката на болшевиките предизвикала във все още патриархалните народни маси. Този въпрос можел да бъде решен само по един начин и Ленин го решава точно така. Чрез кървав, масов терор, който физически унищожава цели прослойки от руското общество – аристокрация, духовенство, офицерство и разбира се царската династия Романови – царят, царицата и всичките им 5 деца. (Противно на официално популяризираната история за „разстрела“ на царското семейство, има доказателства, че в Ипатиевският Дом е извършено ритуално убийство на царя и семейството му с източване на кръвта им по законите на Вавилонския Талмуд.)

Разочарован от трудностите, с които се сблъсква Съветският проект, Грамши разработва собственна теория на „револиционния преход“ – теорията на културната хегемония. Смисълът й се състои в това, че е нужно от начало да се подготви социалната почва, да се промени постепенно мирогледа на широките маси, да се направи идеологията на марксизма дословно „народна религия“, а вече след това да се създава „комунистическия рай“.


цитирай
6. eva666 - краваров, Говедото на Републиката..???
17.01 14:02
за теб, ще повторя, тук и..сл 2-3 дни пак..и отново...

Унищожаване на понятията „отечество“ и „нация“. Човечеството се е обособило исторически в сложни колективни организации, наречени народ или нация. Хората в тези организации имат общ език, обща историческа памет, общ биологически генофонд, общи цели, общ начин на живот, общи ценности (често предавани през поколенията като народни мъдрости), често обща вяра. С лицемерната си теза „Работническата класа няма отечество и националност, как можем да им отменим това което нямат?“ болшевиките-марксисти разрушават нацията с измисленият от тях термин „интернационална работническа класа“. Марксистите по своята философия винаги са били „интернационалисти“. Да не забравяме творението им „Комунистическият Интернационал“ известен със съкращението Коминтерн, който представлява обединение на комунистически партии от цял свят, признаващи марксизма-ленинизма за своя водеща идеология. Има цел да мобилизира и финансира „комунистическите партии в цял свят за световна революция,
цитирай
7. eva666 - +++ чети ,краваров,и се Спаси!!!..недей спа на клавиатурата, и да чакаш 50 левчета бонус
17.01 14:05


Разбирането на основните постулати на талмудическото еврейство е задължително за разбирането на философията на марксизма.

Разбирането на философията на марксизма ни дава ключът да разберем устройството на света в който живеем В МОМЕНТА. Без да разглеждаме темата на юдейския мироглед в подробности (тъй като във века на информацията може да се прочете достатъчно по този въпрос, включително съществуват преводи на талмуда на основни световни езици, което не до много отдавна се е наказвало със смърт) ще се ограничим с опростяване на тази комплексна материя в едно единствено изречение:

Евреите вярват че те са „Б-гоизбрания народ“ и всички останали нации и народи трябва да им робуват.
цитирай
8. fun1001 - тук, ще продължа, довечера..
18.01 10:52
защото, Темата е, компресирана,и трудна..за ден, два четене..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 40026
Постинги: 171
Коментари: 1396
Гласове: 208
Архив
Календар
«  Февруари, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829